ua en ru

Російський звіт по Boeing: літак був збитий з підконтрольною ВСУ території

Російський звіт по Boeing: літак був збитий з підконтрольною ВСУ території Фото: уламки малайзійського авіалайнера

"Алмаз-Антей" спростував дані голландських експертів по авіакатастрофі

Російський звіт по Boeing: літак був збитий з підконтрольною ВСУ території
"Алмаз-Антей" спростував дані голландських експертів по авіакатастрофі
Російський концерн "Алмаз-Антей" прийшов до висновку, що малайзійський літак Boeing рейсу MH17 був збитий з боку селища Зарощенского Донецької області, який перебував під контролем Збройних сил України. Такі дані були озвучені в ході представлення альтернативного звіті за Boeing, передає RT.

"Результати експерименту повністю спростували результати голландської комісії про тип і місці запуску. Сьогодні ми можемо однозначно сказати, що якщо Boeing малайзійських авіаліній був збитий ракетним комплексом "Бук", вразила його ракета 9М38 з боку Зарощенского (знаходився під контролем ВСУ - ред.)", - заявив гендиректор концерну Ян Новіков.

За даними російського виробника "Буків", підрив ракети відбувся на відстані більше 20 м від лівого двигуна малайзійського Boeing 777 в небі над Донбасом.

Російські експерти заявляють, що ракета, яка потрапила в малайзійський авіалайнер, була більш старої модифікації, ніж вважалося раніше. Новіков підкреслив, що в рамках роботи міжнародної комісії були представлені три елемента у формі двотавр, які відповідають ракети 9М38М1, а не ракеті 9М38.

За його словами, підсумки дослідження "Алмаз-Антея" по катастрофі Boeing в Донбасі "повністю спростовують" висновки голландської комісії про тип ракети, якої міг бути збитий літак.

Крім того, глава концерну зазначив, що проведене Нідерландами моделювання аварії малайзійського Boeing не пояснює, чому вони визнали, що літак збили саме з боку Сніжного, яке знаходилося під контролем бойовиків.

Зазначимо, російський концерн "Алмаз-Антей" в ході з'ясування причин катастрофи малайзійського Boeing, який зазнав аварії на сході України 17 липня минулого року, провів два натурних експерименту, результати яких представляються сьогодні під час прес-конференції. Як зазначили західні журналісти, задати питання на заході тільки дозволили представникам російських і південноамериканських ЗМІ.

Пасажирський Boeing авіакомпанії Malaysia Airlines розбився, слідуючи рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту літака перебували 298 осіб, всі вони загинули. Розслідуванням катастрофи займається міжнародна слідча група під керівництвом Нідерландів. Сьогодні Рада безпеки Нідерландів також планує опублікувати звіт за підсумками розслідування.