ua en ru

Черговий "гумконвой" РФ в'їхав на Донбас

Черговий "гумконвой" РФ в'їхав на Донбас

Чергова, 20-та за останній час, колона так званого "гуманітарного конвою" вранці 19 березня перетнула українсько-російський кордон і в'їхала на територію Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МНС РФ.

"Пройшовши відповідні процедури на пунктах пропуску "Матвєєв - Курган" і "Донецьк", колона продовжила рух у бік Донецька і Луганська", - сказано в повідомленні.

Як наголошується, всі процедури по організації доставки гуманітарної допомоги проведені у відповідності з міжнародними нормами.

Понад 170 автомобілів везуть у Донецьк і Луганськ понад 1,9 тис. т вантажів. Серед них, як повідомляється, матеріали для забезпечення посівної кампанії, продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності, будівельні матеріали для відновлення зруйнованих об'єктів, навчальна література та спортивний інвентар для вузів і загальноосвітніх навчальних закладів Луганської та Донецької областей.

Вперше у склад колони включені автомобілі з продовольством та медичним майном від московського відділення російського Червоного Хреста.

Нагадаємо, попередній, 19-й "гумконвой" прибув на Донбас у неділю, 15 березня.