ua en ru

Російських чиновників штрафуватимуть за поїдання санкційних продуктів

Російських чиновників штрафуватимуть за поїдання санкційних продуктів Фото: У РФ заборонили чиновникам їсти продукти із санкційного списку

Це буде кваліфікуватися як несумлінне виконання обов'язків

Поїдання чиновниками Російської Федерації санкційної продукції, призначеної до знищення, буде вважатися порушенням і підпадати під кримінальну статтю. Про це пишуть "Известия", посилаючись на джерело в Росспоживнагляді.

Так, за словами співрозмовника видання, інструкції, що розробляються відомством будуть виключати можливість покуштувати контрабандний товар, а якщо співробітник це зробить, то неналежним чином виконає свої посадові обов'язки. Це, в свою чергу, може спричинити покарання за ч. 1 ст. 293 КК ("Халатність"), що передбачає до 120 тис. рублів штрафу, обов'язкові роботи до 360 годин, виправні роботи до 1 року або арешт на строк до 3 місяців.

Також джерело уточнило, що за споживання санкціонки згідно з інструкціями знищенням вважатися не буде.

"Це порушення, а якщо таке станеться, людина посадові обов'язки порушить. За це - уголовка. Кажуть, на митниці вже порушували справи в таких випадках", - заявило джерело.

Цю ж інформацію підтвердив і прес-секретар Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко, однак не зміг точно сказати, чи підпадає це під кримінальну статтю.

"З'їдати не можна - потрібно знищувати, щоб продукт не був вжитий в їжу. Це порушення точно дуже серйозне", - сказав Алексєєнко.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін погодився з пропозицією глави Мінсільгоспу Росії Олександра Ткачова вжити заходів для знищення на місці товарів із списку санкцій, які ввозяться в РФ .

Пізніше, 4 серпня, в РФ знищили першу партію забороненої продукції, імовірно завезеної з ЄС.