ua en ru

Російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня

Російські авіакомпанії не зможуть літати в Україну з 25 жовтня Фото: літак "Аерофлоту"

Державіаслужба проінформує про це "Аерофлот" і "Трансаеро" до кінця дня

Російські авіакомпанії "Аерофлот" і "Трансаеро", які потрапили під дію українських санкцій, не зможуть літати в Україну з 25 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"На виконання указу Президента України №549/2015 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)"та дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка Державна авіаційна служба України почала інформувати російські авіакомпанії, що потрапили до санкційний список, про те, що їм не буде видано дозвіл на виконання рейсів в українські міста з початку зимової навігації 2015/2016 р (25.10.2015)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає Державіаслужба, російські авіакомпанії будуть проінформовані про це до кінця дня.

Нагадаємо, сьогодні на нараді Кабінет міністрів України прийняв рішення заборонити польоти російських компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" в Україну.

При цьому в Міністерстві транспорту Росії заявили, що поки не отримували від України повідомлень про заборону польотів російськими авіаперевізниками.

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції проти Росії. Під дію санкції потрапляє 388 фізичних і 105 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн.

До числа юридичних осіб, на яких поширюються санкції, належать: ПАТ "Аерофлот", Телекомпанія НТВ, "Лабораторія Касперського", телеканали "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета" і "Росія-24", які входять в структуру Федерального державного унітарного підприємства - Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія, громадський рух "Новоросія", бригада "Привид", Благодійний фонд "Новомучеників і сповідників Христових".