ua en ru

Путін вводить санкції проти Туреччини

Путін вводить санкції проти Туреччини Фото: Президент РФ Володимир Путін

Таким чином РФ відреагувала на інцидент з літаком Су-24

Президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо забезпечення національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій та застосуванні спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

Згідно з указом, на території РФ тимчасово вводиться заборона або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію Російської Федерації окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка, за переліком, який визначається урядом Російської Федерації (крім товарів, що ввозяться для особистого користування в обсязі, дозволеному правом Євразійського економічного союзу).

Крім того, вводиться заборона або обмеження для організацій, що знаходяться під юрисдикцією Турецької Республіки, на виконання (надання) ними окремих видів робіт (послуг) на території Російської Федерації за переліком, який визначається Урядом Російської Федерації.

Також, вводиться заборона для роботодавців, замовників робіт (послуг), не включених до переліку, який визначається урядом Російської Федерації, на залучення з 1 січня 2016 р. для здійснення трудової діяльності, виконання робіт (надання послуг) працівників з числа громадян Турецької Республіки, які не перебувають у трудових та (або) цивільно-правових відносинах із зазначеними роботодавцями, замовниками робіт (послуг) за станом на 31 грудня 2015 р.

Нагадаємо, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Президент РФ Володимир Путін назвав обстріл російського Су-24 "ударом у спину від посібників тероризму". Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що інцидент з російським літаком підірвав відносини Туреччини та Росії, в тому числі економічні.