ua en ru

Росія закликала забезпечити доступ свого консула до затриманих спецназівцям

Росія закликала забезпечити доступ свого консула до затриманих спецназівцям Фото: один із затриманих спецназівців - Євген Єрофєєв

У російському МЗС звинуватили владу України в політизації даної теми

Росія закликала українську владу забезпечити доступ представника посольства Росії в Києві до затриманих на Донбасі спецназівцям Олександру Александрову і Євгену Єрофеєву. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

Як повідомляється, 25 травня в МЗС Росії був запрошений Тимчасовий повірений у справах України в РФ Руслан Німчинський, в ході бесіди з яким обговорювалася ситуація із затриманням на території України двох російських громадян Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

"З російської сторони було підкреслено, що з першого дня їх затримання Посольство Росії в Україні домагається зустрічі з ними російського консула. Однак дотепер ця проблема не вирішена. Було констатовано, що українська влада політизують дану тему, некоректно використовуючи з цією метою засоби масової інформації", - повідомили в російському МЗС.

"Російська сторона закликала, щоб доступ представника Посольства Росії до Е. В. Єрофеєву і А. А. Александрову був забезпечений в найкоротші терміни", - підкреслили у відомстві.

Відзначимо, раніше в СБУ повідомили, що Україна не перешкоджає візитів консулів до затриманих російських спецназівців.

Нагадаємо, 16 травня на Донбасі силами АТО були затримані два бійці російського спецназу - Олександр Александров Євген Єрофєєв. У Міноборони РФ їх назвали колишніми військовими.

22 травня київський суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня. Росіян підозрюють у тероризмі.