ua en ru

Росія не може вимагати для себе кращих вимог, аніж решта кредиторів, - Яресько

Росія не може вимагати для себе кращих вимог, аніж решта кредиторів, - Яресько Фото: Наталія Яресько

Борг у 3 млрд дол. - це не кредит від російського уряду, країна може їх продати

Росія не може вимагати для себе кращих вимог, аніж решта кредиторів , тому що єврооблігації - в яких РФ надала борг у 3 млрд дол. - це не кредит від російського уряду, країна може їх продати. Про це міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила в інтерв'ю hromadske.tv.

"Є міжнародні правила щодо реструктуризації: всі однакові облігації, всі однакові інструменти мають бути трактовані однаково. Всі єврооблігації - суверенні. Котируються вони всі на ірландській біржі, вони всі написані під законом Великобританії і вони всі торгуються. Це не є кредит від уряду. Вони купили єврооблігації. Вони можуть їх продати, може вчора продали - і ми будемо винні комусь іншому. Справа в тому, що тому, що є ці правила і тому, що в будь-який момент вони можуть бути продані, я мушу всім дати однакові умови. В цих переговорах по принципах є комітет кредиторів, який домовляється про індикативні умови. Позавчора ми домовилися з комітетом - на тому кредиторському комітеті були чотири кредитори", - сказала вона.

При цьому міністр наголосила, що РФ, як і решта кредиторів мали можливість стати частиною цього комітету, оскільки всі були повідомлені про те, що Україна оголошує реструктуризацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Яресько розповіла, що потрібно зробити для забезпечення економічного росту.