ua en ru

Росія розміщує в Криму ядерну зброю, - Турчинов

Росія розміщує в Криму ядерну зброю, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Турчинов заявив, що у нього є чіткі докази наявності в Криму російського ядерної зброї

Росія розміщує в Криму ядерну зброю. Про це повідомив секретаря РНБО України Олександр Турчинов у ході Восьмого Київського Форуму "Цінності - шлях до безпеки", передає кореспондент РБК-Україна.

"Загроза Росії не локальна, вона глобальна, і один із доказів цьому - це системна робота, яка проводиться РФ щодо розміщення на тимчасово захопленій території АРК наступальних ядерних озброєнь. Я підкреслюю - це ж, знаєте, інформація, яка базується не на інтернет-виданнях, це чіткі докази, чітка доказова база, яка надається нашими спецслужбами всім нашим стратегічним партнерам", - зазначив Турчинов.

За його словами, йдеться про базування ядерної зброї як наземного, морського, так і повітряного.

Крім того, Турчинов повідомив, що уже розпочато розміщення ракетних комплексів Іскандер - К, Іскандер - М, а також 152-мм самохідних гаубиць 2С19 "Мста-С" і 2С3 "Акація", ракетих систем "Бал".

Також Турчинов повідомив про створення Росією нової бази підводного флоту, де міститимуться кораблі, оснащені крилатими ракетами, дальність враження яких 2 тис. км.

Нагадаємо, Олександр Турчинов заявив, що після підписання мінських угод бойовики обстріляли українські позиції 5 тисяч разів.