ua en ru

РФ проводить раптову перевірку бойової готовності військ ЦВО

РФ проводить раптову перевірку бойової готовності військ ЦВО Фото: російська армія

Задіяні близько 12 тис. військових

За рішенням Президента Росії Володимира Путіна в РФ проводиться раптова перевірка бойової готовності угруповання авіації і військ протиповітряної оборони Центрального військового округу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Росії.

"У рамках раптової перевірки бойової готовності угруповання авіації і військ протиповітряної оборони (ППО) Центрального військового округу (ЦВО), що залучаються з'єднання і військові частини виконують заходи щодо приведення в бойову готовність "повну", - зазначили у відомстві.

Як зазначається, що перевірка проводиться в рамках підготовки до стратегічного вченню "Центр-2015".

"Передові групи авіаційних частин і з'єднань здійснюють перебазування на оперативні аеродроми для їх підготовки до прийому основних сил. Підрозділи протиповітряної оборони, підняті по тривозі, здійснюють марші у райони зосередження, де посреднеческим апаратом будуть доведені чергові вступні за вченням", - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в Міноборони РФ, до перевірки залучаються близько 12 тис. військовослужбовців, задіяні до 250 літаків і вертольотів, близько 700 одиниць різного озброєння і військової техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія вирила рів завдовжки 100 км вздовж кордону з Донбасом.