ua en ru

Росія перестала пускати турецькі вантажі через пункти пропуску Чернігівської області

Росія перестала пускати турецькі вантажі через пункти пропуску Чернігівської області Фото: Олег Слободян

В результаті пунктах пропуску "Грем'яч" та "Сіньковка" утворилися черги

Російська митниця перестала пропускати турецькі вантажі через пункти пропуску на російсько-українському кордоні в Чернігівській області. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом доби у зв'язку з відмовою російськими митниками в оформленні вантажів, які слідують з Туреччини, зафіксовано незначне скупчення автотранспорту в пунктах пропуску "Грем'яч" та "Сіньковка" Чернігівського загону. Офіційних документів про відмову в пропуску з боку Росії водії не отримували. Зі слів, російська сторона мотивує непропуску транспортних засобів з вантажами з Туреччини відсутністю необхідних дозвільних документів у водіїв", - повідомив Слободян.Слободян уточнив, що були затримані 6 фур у пункті пропуску "Грем'яч" і 20 "Синьківки". Дані автомобілі були оформлені українськими митниками на виїзд з України, проте не пропущені в РФ. Таким чином вони перебувають між українськими і російськими пунктами пропуску в очікуванні можливого рішення від РФ.

Слободян зазначив, що невідомо, коли російська сторона прийме рішення за даними вантажів. Він підкреслив, що українські прикордонники відстежують ситуацію.

Нагадаємо, напередодні, 25 листопада, в Новоросійську без пояснень почали затримувати вантажі з Туреччини.