ua en ru

Росія назвала "упередженим" доповідь Нідерландів про катастрофі Boeing

Росія назвала "упередженим" доповідь Нідерландів про катастрофі Boeing Фото: Сергій Рябков

Заступник голови МЗС РФ заявив, що дані підтверджують це будуть надані

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що доповідь Ради з безпеки Нідерландів про авіакатастрофі Boeing-777 на Донбасі, носить упереджений характер, передає російський "Интерфакс".

"Росія буде готова надати всю сукупність даних, фактів і оцінок, які є в нашому розпорядженні, на підставі яких ми говоримо про те, що розслідування, результати якого були опубліковані сьогодні, носило упереджений характер", - заявив Рябков.

У свою чергу голова Ространснагляду Олег Смирнов заявив, що звіт Нідерландів виглядає "хіло, непрофесійно і недоказательно", передає "Російська служба новин".

"Рік і три місяці знадобилося комісії, щоб зробити такий елементарний висновок, що літак збив ракета. Всі ці звіти і висновки виглядають дуже шкода, непрофесійно, так само, як і перший звіт кілька місяців тому. На багато питань відповідей так і не послідувало", - заявив Смирнов.

Нагадаємо, згідно з даними підсумкового звіту про розслідування катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі, літак був збитий ракетою з зенітно-ракетного комплексу "Бук". Цей факт був встановлений, зокрема, за даними висоти, на якій знаходився літак в момент удару, розподілу пошкоджень на уламках і знайдених уламках і тіла трьох членів екіпажу частинок.