ua en ru

Росія більше не вимагає від України перенесення дати повної імплементації ЗВТ з ЄС

Росія більше не вимагає від України перенесення дати повної імплементації ЗВТ з ЄС Фото: Павло Клімкін

Клімкін поділився останніми зовнішньополітичними успіхами

Російська Федерація більше не вимагає від України перенесення дати повної імплементації договору про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом. Про це сьогодні під час Першого форуму культурної дипломатії України повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас була два тижні тому зустріч, в якій брала участь комісар з питань торгівлі і міністр економіки Росії. Головний результат цієї зустрічі - по-перше, Росія більше не вимагає внесення змін в угоду: вони зрозуміли, що ми йдемо вперед у напрямку імплементації, і не вимагають перенесення дати повної імплементації ЗВТ. Росія стверджує, і ми вважаємо, що це жодним чином не обґрунтовано, що можуть бути негативні наслідки виконання ЗВТ. Ми вважаємо, що, навпаки, навіть для Росії це будуть позитивні наслідки для всього простору" , - сказав Клімкін.

За його словами, зараз сторони домовилися працювати у трьох напрямках: з технічних бар'єрів у торгівлі, щодо санітарних і фітосанітарних заходів.

Нагадаємо, на початку травня Росія знову попросила ЄС відкласти на рік договір про ЗВТ з Україною.

Як заявляла комісар ЄС з торгівлі Сесілія Мальмстрем, договір про ЗВТ з Україною набуде чинності у 2016 р.

Раніше повідомлялося, що глава представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський не бачить загрози від участі РФ в переговорах про ЗВТ між ЄС та Україною.