ua en ru

У Росії відмовились змінювати мінські угоди

У Росії відмовились змінювати мінські угоди Фото: Борис Гризлов (government.ru)

Мінські домовленості у РФ назвали непорушними

Ніяких змін в мінських угодах не буде і бути не може. Про це заявив представник Росії в контактній групі Борис Гризлов, повідомляють росЗМІ.

Гризлов вважає, що заяви України про підготовку якихось змін в мінські домовленості "носять провокаційний характер".

"З київської сторони прозвучали заяви про підготовку якихось змін в мінські домовленості. Подібні заяви носять провокаційний характер і здатні ускладнити ситуацію на Донбасі. Знову підкреслю: жодних змін в мінські домовленості не буде і бути не може. Вся робота і контактної групи, і нормандського формату спрямована на їх виконання", - заявив він.

За його словами, мінські домовленості непорушні.

"Києву потрібно думати не про перегляд, а про виконання своїх зобов'язань по мінським домовленостям. Будь-які київські заяви про перегляд мінських домовленостей приносять Україні тільки шкоду, і за попередні роки в цьому можна було неодноразово переконатися", - заявив Гризлов.

Нагадаємо, вчора представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Олексій Резніков заявив, що Тристороння контактна група по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі підготує зміни в мінських угодах до наступної нормандської зустрічі, запланованої на березень 2020 року.

Відзначимо, раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що Київ допускає можливість виходу з мінських домовленостей.

РБК-Україна писало, що 9 грудня відбулася нормандська зустріч і двосторонні переговори Путіна і Зеленського.

Український президент повідомив, що питання повернення Україні кордону буде обговорюватися на наступній зустрічі.