ua en ru

Росії вручили повістку до суду у справі ЮКОСа

Росії вручили повістку до суду у справі ЮКОСа Фото: РФ вручили повістку у справі ЮКОСа

Повістка йшла півроку, у Росії залишається 2 місяці на відповідь

Росії через півроку вручили повістку в суд за позовом екс-акціонерів ЮКОСа про визнання рішення Міжнародного арбітражу в США, передає РБК з посиланням на документи, які є у розпорядженні видання.

"Представник Держдепартаменту підтвердив, що відповідач (Російська Федерація - ред.) отримав судові документи 22 червня 2015 року", - йдеться в рапорті Shearman & Sterling, що представляє колишніх акціонерів ЮКОСа.

Мова йде про клопотання Hulley Enterprises, Yukos Універсальний і Veteran Petroleum (колишні акціонери ЮКОСа, які виграли в Гаазі компенсацію в 50 млрд дол. плюс штрафні відсотки) про визнання і примусове виконання арбітражного рішення в США. Росії вручена повістка до суду, яка йшла через Держдепартамент США з початку січня.

Колишні акціонери ЮКОСа подавали клопотання 25 листопада 2014 року. Росія повинна відповісти на нього до 20 серпня 2015 року.

Рішення про те, що Росія повинна виплатити колишнім акціонерам ЮКОСа 50 мільярдів доларів, суд у Гаазі ухвалив у липні 2014 р. Росія з цим рішенням не згодна й має намір його оскаржувати: за словами міністра фінансів Антона Сілуанова, апеляційний позов, можливо, розглянуть в листопаді.