ua en ru

У Росії є свій "чорний список" політиків з ЄС, - джерело

У Росії є свій "чорний список" політиків з ЄС, - джерело Фото: посольство Росії в Берліні

Списки не публікуються, проте кожен політик може дізнатися в посольстві, включено його ім'я в список

Росія склала свій "чорний список" політиків з Європейського союзу, яким заборонений в'їзд на територію країни, передаю РИА Новости з посиланням на своє джерело.

"За дорученням Міністерства закордонних справ взимку посольства РФ у країнах, які запровадили рестриктивные заходи щодо РФ, склали свої списки громадян, які проводять антиросійську політику, спрямовану на погіршення стосунків між Росією і ЄС, або підозрюються у причетності до корупційної чи іншої протиправної діяльності. Включення кожного прізвища обґрунтовано", - зазначив співрозмовник російського агентства.

Як повідомило дипломатичне джерело агентства, дізнатися про те, чи включено ім'я в список, можна в посольстві або консульстві.

За його словами, ці списки підлягають публікації.

Кількість іноземців, які потрапили в список персон нон грата в Росії, дипломат не назвав. Однак він підкреслив, що практично в кожній європейській країні є такий список.

Нагадаємо, напередодні депутата Бундестагу і голову німецько-української групи в німецькому парламенті Карла-Георга Вельмана не пустили в РФ.

Вельман прилетів в аеропорт Шереметьєво, однак йому довелося провести ніч в залі очікування для транзитних пасажирів і на наступний день повернутися назад у Берлін. За словами Вельман, поводилися з ним в аеропорту Москви вкрай грубо.