ua en ru

У Росії знімуть фільм "Донбас"

У Росії знімуть фільм "Донбас" Фото: Бойовики "Новоросії"

Це історія двох рідних братів, один з яких "виховувався на бандерівській ідеології, а другий ріс в Донецьку"

У Російській Федерації (РФ) стартував збір коштів для зйомок фільму "Донбас" з народним артистом РФ Юрієм Назаровим в одній з головних ролей. Керівник фонду допомоги "Новоросії" "Своїх не кидаємо" Гліб Корнілов, який виступив ініціатором створення кінострічки, заявив, що на зйомки передбачається зібрати близько 60 млн рублів, передають "Известия".

"Компанії оцінюють зйомку одного фільму в 60-100 млн рублів. Поки ми орієнтуємося на ці цифри, але в процесі вони будуть коригуватися, оскільки одна із задач - показати, скільки насправді коштує в Росії кіно. Ми будемо викладати абсолютно всі кошториси, щоб було зрозуміло, куди йдуть гроші, - каже він.

За його словами, в першу чергу екранізувати фільм запропонують Володимиру Бортко, який був режисером фільму "Тарас Бульба". Автором сценарію став Леонід Корнілов.

"Це історія двох рідних братів, які після розлучення батьків у дитинстві були розлучені. Один - Андрій - виріс у Львові, виховувався матір'ю на історії нової України з домішкою бандерівської ідеології. Другий - Остап - ріс у Донецьку, був вихований дідом старої закалки Тарасом (перегук з "Тарасом Бульбою" невипадкова). Вони не бачилися 20 років і зустрінуться на війні - Андрій побачить брата в оптичному прицілі. Ми спробуємо дати відповідь на головне питання: як така війна могла початися між братами. Два брата - це по суті образи двох народів - українського і російського. Нічого не буде придумано, ніякої пропаганди. Ми запропонуємо варіант вирішення конфлікту, який у нас сформувався за рік роботи фонду на Донбасі", - заявив Корнілов.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вважає провал проекту "Новоросія" своїм головним досягненням за рік президентства.