ua en ru

У Росії назвали головного свідка по справі аварії Boeing на Донбасі

У Росії назвали головного свідка по справі аварії Boeing на Донбасі Фото: уламки Боїнга на Донбасі

Ним є громадянин України Євген Агапов

Слідчий комітет РФ озвучив ім'я свого головного свідка по справі аварії Boeing на Донбасі - ним є громадянин України Євген Агапов, колишній військовослужбовець українських Військово-повітряних сил. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Російської Федерації.

Повідомляється, що Агапов проходив військову службу на посаді механіка авіаційного озброєння першої ескадрильї бригади тактичної авіації ВПС України (військова частина №А4465). На даний момент він залишається під захистом РФ. Слідство розслідує його версію, яку Агапов озвучив в ході допиту.

Крім того, в СК РФ заявили, що оприлюднені вчора висновки корпорації "Алмаз-Антей" про причини катастрофи пасажирського "Боїнга" будуть запитані у представників концерну та долучені до матеріалів слідства. Згідно з цими висновками малайзійський Boeing збила ракета 9М38М1, випущена ЗРК "Бук-М1", але вона не була запущена із Снігового, який утримується бойовиками.

Зазначимо, як повідомили в СК РФ, свідок Агапов добровільно виявив бажання співпрацювати з російським наслідком. Нібито йому відомо, що 17 липня 2014 р. після обіду на бойове завдання вилетів літак СУ-25 ВПС України, пілотований капітаном Волошиним. Зазначений літак повернувся на аеродром з порожнім боєкомплектом, при цьому Волошин пояснив своїм товаришам по службі, що "літак опинився не в той час і не в тому місці".

Нагадаємо, раніше Держдеп США заявив, що Boeing на Донбасі збили ракетою "Бук" з території сепаратистів.