ua en ru

У Росії почали вилучати з полиць магазинів іноземні миючі засоби

У Росії почали вилучати з полиць магазинів іноземні миючі засоби Фото: миючі засоби

За офіційною версією, деякі вироби побутової хімії не відповідають вимогам безпеки

У Росії почали вилучати з полиць магазинів іноземні миючі засоби, наприклад Henkel, Procter & Gamble і Colgate-Palmolive. Про це повідомляє "Коммерасант", у якого виявився лист глави Росспоживнагляду Анни Попової.

У листі повідомляється про проведених лабораторних дослідженнях засобів побутової хімії та миючих засобів, які виявили, що частина продукції не відповідає нормативним вимогам за санітарно-хімічними і токсикологічним показниками безпеки.

Так, виникли претензії до продукції Henkel: у перелік потрапили кондиціонер для білизни, пральний порошок і миючий засіб - всі вони випускаються на російських підприємствах в Пермі і Енгельсі. Також у переліку виявилися засіб для миття посуду, який поставляється Procter & Gamble з Чехії, рідке мило Colgate-Palmolive з Туреччини, німецький засіб для чищення та догляду за підлогою та інші.

Отримання листів виданню підтвердили в кількох торгових мережах.

"Зазначена продукція знята з реалізації з полиць торгових центрів Metro і знаходиться на відповідальному зберіганні до прийняття рішення про її повернення або утилізації", - повідомила представник Metro Cash & Carry Оксана Токарєва.

В "Ашані" також зняли з реалізації перераховану Росспоживнаглядом продукцію.

Нагадаємо, раніше в РФ запропонували знищувати контрабандну одяг.