ua en ru

Росспоживнагляд почав масштабну перевірку товарів з України

Росспоживнагляд почав масштабну перевірку товарів з України Президент Росії Володимир Путін

У регіональні управління Росспоживнагляду 3 березня 2015 року було направлено лист за підписом заступника голови відомства Ірини Брагіної, в якому місцевим санітарним лікарям було наказано "терміново в рамках здійснення санітарно-карантинного контролю, федерального державного санітарно-епідеміологічного нагляду та федерального державного нагляду у сфері захисту прав споживачів організувати заходи по виявленню продукції виробництва України, зазначеної у додатку, та проведення її експертизи", передає РБК.

В додатку міститься список з 15 видів продукції (15 кодів ЗЕД), виробленої в Україні. У списку - косметика, парфумерія, мило, миючі засоби, а також шпалери, меблі та постіль. Наприклад, до переліку увійшли жіночі гігієнічні прокладки і тампони, дитячі пелюшки і підгузки та аналогічні вироби з будь-якого матеріалу (код ТН ЗЕД 961900), духи і туалетна вода (код 330300), шпалери (481420 і 481490), речовини активно-поверхневі, миючі засоби, розфасовані для роздрібного продажу (код ЗЕД 340220).

У Росспоживнагляді РБК підтвердили, що такий лист було надіслано. Два джерела в компаніях, які володіють федеральними мережами магазинів, розповіли, що такий лист дійсно їм пред'являли представники санітарного відомства.

"Росспоживнагляд при отриманні інформації про ризики безпеки і якості продукції при необхідності запроваджує режим посиленої оцінки підконтрольних відомству товарів, незалежно від країни виробника", - йдеться в офіційному коментарі відомства.

Нагадаємо, раніше управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим і м. Севастополь не допустило ввезення в Крим 7 тонн української ковбаси.