ua en ru

Родичі пасажирів збитого Boeing на Донбасі подали позов до Стрєлкова на 900 млн дол

Родичі пасажирів збитого Boeing на Донбасі подали позов до Стрєлкова на 900 млн дол Фото: Ігор Гіркин

Відповідальним за подію позивачі вважають і Кремль

Родичі пасажирів збитого Boeing МН 17 на Донбасі подали позов до "екс-міністра оборони" так званої "Донецької народної республіки" Ігорю Стрєлкову (Гіркину) на 900 млн дол. Про це передає The Telegraph.

Повідомляється, що справу порушено від імені 18 сімей пасажирів, які у момент катастрофи знаходилися на борту літака. Вони претендують в цілому на 900 млн дол.

В поданих до суду документах стверджується, що Гиркин, використовуючи псевдонім Ігор Стрєлков діяв з дозволу Кремля і керував військовими операціями сепаратистів, в ході однієї з яких і був збитий малайзійський Boeing, а Гіркин віддав наказ, сприяв і/або підбурював до вчинення цього нападу та/або вступив в змову з тими, хто запустив ракету або ракети.

Відповідальним за подію позивачі вважають і Кремль.

"Відповідач Гіркин діяв під прямим або очевидним керівництвом уряду Росії", - йдеться в повідомленні.

Автори позову вважають, що ракету, якою був збитий літак, ввезли з російської території.

Також позов був поданий проти авіакомпанії Malaysia Airlines, яку звинувачують у недбалості при плануванні курсу літака над охопленим збройним конфліктом Донбасом. Позов поданий від імені Рейні Далзьєл - дружини одного з пасажирів рейсу.

Malaysia Airlines від коментарів відмовилася.

Нагадаємо, за даними CNN, нідерландські експерти, що займаються розслідуванням катастрофи Boeing на Донбасі, знайшли свідчення, що вказують на причетність до аварії проросійських бойовиків.