ua en ru

РФ заявила, що у кораблів ВМФ немає проблем з проходженням Босфору

РФ заявила, що у кораблів ВМФ немає проблем з проходженням Босфору Фото: ВМФ РФ

Кораблі очікують своєї черги на проходження протоки в зв'язку з його завантаженістю або природними катаклізмами

У кораблів Військово-морського флоту Росії немає жодних проблем з проходженням протоки Босфор і Дарданелли. Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на військово-дипломатичне джерело.

Зазначимо, з ранку 29 листопада у суден під російським прапором виникли затримки з проходженням протоки Босфор. За даними системи відстеження переміщення суден онлайн, в цей день російські судна переміщувалися зигзагами й колами, довго чекаючи дозволу зайти в протоку.

"Жодних проблем з проходженням чорноморських проток російськими кораблями в даний час не спостерігається, хоча це цілком нормальне явище, що деякі суду очікують своєї черги на проходження протоки в зв'язку з його завантаженістю або природними катаклізмами, утруднюють судноплавство", - повідомило джерело.

Він уточнив, що турецькі влади, що регулюють судноплавство в протоках, іноді закривають їх з-за туману або ж відкривають рух спочатку в одну сторону, а потім в іншу із-за скупчення судів в проливний зоні.

"Що стосується турецьких підводного човна, то немає нічого екстраординарного в тому, що вона зустрілася з нашим транспортом - ці човни регулярно проходять протоку в обидві сторони, так само як і інші кораблі ВМС Туреччини", - додав він.

Нагадаємо, Туреччина не буде закривати чорноморські протоки Босфор і Дарданелли для проходу російських військових і цивільних кораблів.