ua en ru

РФ може заборонити поставки кукурудзи із США

РФ може заборонити поставки кукурудзи із США Фото: Россільгоспнагляд

Зараз всі партії зараженої кукурудзи надходять в РФ тільки для виробництва попкорну

Федеральна служба РФ з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Россільгоспнагляд може заборонити поставки кукурудзи із США в разі систематичної поставки зараженої диплодіозом продукції, повідомляє прес-служба відомства.

"У разі продовження поставок зараженої продукції Россільгоспнагляд залишає за собою право розглянути питання про введення тимчасових обмежень на поставки кукурудзи з Америки", - підкреслюється в повідомленні. Відповідне звернення було направлено на адресу американської сторони.

Згідно з повідомленням, в 2015 році було виявлено 74 випадки таких поставок, причому 71 з них припав на Америку. Россільгоспнагляд також разом із Всеросійським центром карантину рослин провів аналіз фітосанітарного ризику кукурудзи, і він показав, що максимальний ризик від ввезення представляє американська кукурудза. За попередніми оцінками, потенційні економічні втрати від ввезення та акліматизації цих об'єктів на території Росії складуть від 10 до 15 млрд рублів щорічно.

У відомстві вважають, що найбільшої шкоди ці захворювання можуть принести на Північному Кавказі, де можуть не тільки акліматизуватися, а й поширитися.

Зараз всі партії зараженої кукурудзи надходять в РФ тільки для виробництва попкорну.

Нагадаємо, Россільгоспнагляд з 1 січня 2016 року вводить тимчасові обмеження на імпорт української свинини, а також живих свиней у зв'язку з ризиком африканської чуми свиней.