ua en ru

У РФ суд визнав екстремістськими пісні "Корозії металу" і "Коловрата"

У РФ суд визнав екстремістськими пісні "Корозії металу" і "Коловрата" Фото: "Корозія Металу"

Сторінка користувача "ВКонтакте", на якій були знайдені аудіозаписи, видалена

У Росії Благовіщенський міський суд Амурської області визнав екстремістськими п'ять музичних композицій груп "Корозія Металу" і "Коловрат", які були розміщені на сторінці одного з користувачів соцмережі "ВКонтакте". Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Згідно з актом лінгвістичного експертного дослідження, проведеного федеральним бюджетним установою "Далекосхідний регіональний центру судової експертизи Міністерства юстиції Російської Федерації", зазначені записи містять заклики до насильства і нетерпимості до представників неевропеоидной раси, заклики до повалення існуючої державної влади, виправдовують вбивства вищих посадових осіб Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Сторінка користувача "ВКонтакте", на якій були знайдені ці аудіозаписи, видалена. Разом з тим, визнані екстремістськими пісні "Корозії металу" і "Коловрата" як і раніше доступні для вільного прослуховування і тиражування в соцмережі.

"В результаті судом прийнято рішення про визнання екстремістськими матеріалами п'ять аудіозаписів, що представляють собою музичні композиції гуртів "Коловрат" і "Корозія Металу" тривалістю 03 хвилини 18 секунд, 03 хвилини 44 секунди, 02 хвилини 09 секунд, 03 хвилин 56 секунд, 03 хвилини 08 секунд", - говориться в рішенні суду.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що посилює покарання за заклики до тероризму і екстремізму в ЗМІ.