ua en ru

РФ системно працювала над знищенням військового потенціалу України, - Турчинов

РФ системно працювала над знищенням військового потенціалу України, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов

Турчинов назвав заяву Путіна блюзнірським і неадекватним

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що Росія системно працювала над знищенням військового потенціалу України. Про це він заявив в коментарі журналістам, передає прес-служба РНБО.

За його словами, військово-політичне керівництво Росії і її спецслужби системно працювали над знищенням військового потенціалу нашої країни.

"Наші підприємства ОПК доводили до банкрутства, знищувалися Збройні Сили і оборонний потенціал країни. Агресія Російської Федерації повинна була стати фінальним акордом в їх планах на шляху знищення незалежності нашої країни", - підкреслив Турчинов.

Він також зазначив, що на цьому тлі заяви Путіна про те, що український ОПК втратить свої позиції через припинення взаємодії із Росією "дивують своїм блюзнірством і неадекватністю".

"Україна ніколи не буде поставляти складові до зброї агресора, яким він збирається вбивати наших громадян", - підкреслив секретар РНБО.

Турчинов зазначив, що, незважаючи на всі складнощі, з якими сьогодні стикається Україна, робота над відновленням оборонно-промислового комплексу триває.

"Сьогодні ті підприємства, що багато років поспіль простоювали без замовлень, працюють у кілька змін. Україна відновлює свої позиції і на міжнародних ринках озброєнь, і все робить для того, щоб, незважаючи на протидію Росії, забезпечити надійної сучасної і якісної зброєю наші Збройні сили", - сказав він.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін заявив, що розрив економічних і промислових зв'язків між Україною і Росією РФ поставив на межу банкрутства підприємства оборонно-промислового комплексу (ОПК) України.