ua en ru

РФ систематично порушує права корінних народів Криму, - МЗС України

РФ систематично порушує права корінних народів Криму, - МЗС України Фото: МЗС України

МЗС заявив, що в Криму ігноруються права кримських татар

Росія систематично порушує права корінних народів на території тимчасово окупованого Криму. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ (МЗС) України до Міжнародного дня корінних народів світу.

"Російська окупаційна влада нахабно ігнорує фундаментальні права кримськотатарського народу, який понад 70 років тому вже пережив трагедію примусової депортації. Системними стали випадки обмеження свободи віросповідання і зборів, тиск на представників корінних народів, зокрема кримських татар, з метою відмови від громадянства України, а також придушення їх етнічної ідентичності. Посилюються гоніння на кримськотатарських ЗМІ та журналістів. Заборонений в'їзд на територію Криму лідерів кримськотатарського народу, до думки яких прислухається міжнародне співтовариство. Продовжуються незаконні арешти та вбивства кримськотатарських активістів", - заявили в міністерстві.

МЗС України закликав Росію припинити окупацію Криму, кричущі порушення основних прав і свобод людини, витіснення з території півострова корінних народів.

Нагадаємо, Міністерства закордонних справ (МЗС) України та Нідерландів розроблять альтернативи трибуналу по краху Boeing-777 на Донбасі в 2014 році.