ua en ru

РФ не впустила главу німецько-української групи в Бундестазі

РФ не впустила главу німецько-української групи в Бундестазі Фото: Карл-Георг Вельманн

Німецький депутат прибув до Москви на зустріч по Україні, однак змушений був повернутися в Берлін

Російські прикордонники відмовили у в'їзді на територію Росії депутату Бундестагу, голова німецько-української парламентської групи Карла-Георга Вельманну. Про це він заявив у понеділок, 25 травня, газеті Berliner Kurier, передає Deutsche Welle.

Вельманн розповів журналістам, що відбув до Москви на запрошення до участі в переговорах щодо майбутнього України, де повинна була б особливо йти мова про залучення Росії".

Однак, за його словами, після прибуття в аеропорт Москва-Шереметьєво йому було відмовлено у в'їзді в Росію та проінформовано про заборону на в'їзд на територію РФ до 2019 р.

Однопартієць канцлера ФРН Ангели Меркель повинен був повернутися в Берлін найближчим авіарейсом.

"Я не розумію таких дій і не можу це пояснити", - прокоментував Він. Повідомляється, що посол ФРН в Росії вже висловив офіційний протест МЗС РФ.

Відзначимо, в Москві депутат повинен був провести переговори з головою комітету у закордонних справах Ради Федерації Костянтином Косачовим, який, за словами німецького депутата, заздалегідь підтвердив запрошення.

Нагадаємо, Адміністративний суд в Берліні 6 травня скасував прийняте 30 квітня рішення федеральної поліції про відмову у в'їзді до Німеччини двом членам російського байкерського клубу "Нічні вовки".