ua en ru

У РФ пропонують заборонити військовим і чиновникам користуватися іноземними мессенджерами

У РФ пропонують заборонити військовим і чиновникам користуватися іноземними мессенджерами Фото: чиновникам РФ можу заборонити користуватися Viber

У РФ пропонують ввести адміністративне покарання за порушення даних заборон

Міністерство економічного розвитку Російської Федерації пропонує заборонити чиновникам і військовослужбовцям вести робоче листування через мобільні додатки іноземних розробників. Про це повідомляє "Комерсант".

Як наголошується, обмежувальні заходи можуть торкнутися електронної пошти Gmail від Google, а також месенджерів WhatsApp, Viber, Skype і Telegram.


Як повідомляється, свої ідеї російське відомство вже направило президенту РФ Володимиру Путіну.

"Представник Мінекономіки Олена Лашкина підтвердила, що для службових цілей планується використання лише російських месенджерів, ця позиція узгоджена з Минкомзв'язку, Мінпромторгом і Інститутом розвитку інтернету (ІРІ)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, російське відомство пропонує розширити існуючe з 1 січня 2016 року заборону на закупівлю іноземного ПО для держорганів РФ. Планується обмежити пряме придбання, а також закупівлю робіт, послуг по створенню та обслуговуванню інформаційних систем, оренду софта.

"Щоб мотивувати чиновників не порушувати дані заборони, міністерства пропонують ввести адміністративне покарання за закупівлю іноземного софта і обладнання у порушення законодавства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінекономіки Росії спільно з Минкомзв'язку, Мінпромторгом, Інститутом розвитку інтернету (ІРІ) пропонують внести в законодавство адміністративну відповідальність для чиновників за порушення вже встановленого і готуються заборон на закупівлю іноземного програмного забезпечення (ПО) і устаткування органами державної влади, місцевого самоврядування, державними корпораціями і компаніями з держучастю.