ua en ru

У РФ звинуватили Ізраїль у катастрофі російського військового літака в Сирії

У РФ звинуватили Ізраїль у катастрофі російського військового літака в Сирії Ілюстративне фото (wikipedia.org.Кirill Naumenko)

У РФ заявили, що в результаті аварії Іл-20 в Сирії загинули 15 військових

В Міністерстві оборони Російської Федерації (РФ) звинуватили Ізраїль у катастрофі російського військового літака Іл-20 в Сирії. Про це заявив офіційний представник оборонного відомства РФ Ігор Конашенков, повідомляють РосЗМІ.

За словами Конашенкова, "ізраїльські засоби управління авіацією та льотчики F-16 не могли не бачити російський літак, так як він заходив на посадку з висоти 5 км". Він також додав, що "прикриваючись російським Іл-20" ізраїльські льотчики "підставили його під вогонь засобів ППО Сирії". Таким чином, в Міноборони РФ визнали факт того, що Іл-20 збили системи ППО Сирії.

"Розцінюємо дані провокаційні дії Ізраїлю як ворожі. В результаті безвідповідальних дій ізраїльських військових загинули 15 російських військовослужбовців. Ми залишаємо за собою право на адекватні дії", - заявив він.

Нагадаємо, раніше CNN з посиланням на джерела повідомляло, що Іл-20 був випадково збитий ППО урядових сил Сирії.

Зазначимо, до цього в Міноборони РФ, повідомляючи про зникнення Іл-20, заявляли, що "російські радіолокаційні засоби контролю повітряного простору зафіксували пуски ракет французького фрегата Auvergne в районі зникнення літака".

У свою чергу, французькі військові заявили про непричетність до зникнення російського Іл-20 в Сирії.