ua en ru

У РФ кримського активіста Чирния хочуть посадити на 12 років

У РФ кримського активіста Чирния хочуть посадити на 12 років Фото: адвокат Ілля Новіков

У Росії почався суд над кримським активістом Олексієм Чирнием, прокурор просить для нього 12 років. Про це у Facebook повідомив адвокат Ілля Новіков.

"Почався суд у справі Олексія Чирния. Я одразу заявив, що переконаний, що він обмовив себе та інших під тиском слідства. Сам Олексій не хоче ламати угоду зі слідством, побоюється наслідків. Він розуміє, що отримає, ймовірно, від 7 до 10 років, як раніше Афанасьєв. Ми умовилися, що я висловлю свою позицію, а він не підтримає її і попросить суд не повертати справу в прокуратуру, а розглянути його сьогодні. Суд оголосив перерву, щоб ми ще раз подумали, чого хочемо", - повідомив Новіков.

"Прокурор попросив 12 років. Напередодні Олексій остаточно вирішив не виходити з угоди, сподіваючись, що буде 7 або навіть менше", - зазначив він.

UPD3: Прокурор попросил 12 лет. Накануне Алексей окончательно решил не выходить из соглашения, надеясь, что будет 7 или ...

Posted by Илья Новиков on 21 Апрель 2015 г.

У Москві в кінці травня 2014 р. були заарештовані український режисер Олег Сенцов і ряд жителів Криму за звинуваченням у тероризмі. 30 травня ФСБ заявила, що Сенцов і ще три українських громадянина - лівий активіст Олександр Кольченко, юрист Геннадій Афанасьєв і військовий історик Олексій Чирній - належать до диверсійно-терористичної групи "Правого сектора", яка нібито готувала теракти в Сімферополі, Ялті і Севастополі.

Нагадаємо, у Росії суд продовжив арешт українському режисерові Сенцову до 11 травня.