ua en ru

РФ готує черговий "гумконвой" для Донбасу на 30 липня

РФ готує черговий "гумконвой" для Донбасу на 30 липня Фото: гумконвой з РФ

Це вже 34-й за рахунком "гумконвой" за час АТО

Міністерство з надзвичайних ситуацій Російської Федерації готує 34-й так званий "гуманітарний конвой" для Донбасу на 30 липня. Про це повідомили у прес-службі МНС РФ.

"У Ростовській області завершилося формування чергової колони МНС Росії з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей. Її вихід з Донського рятувального центру МНС Росії відбудеться завтра (30 липня, - ред.) вранці", - йдеться в повідомленні.

У МНС також уточнили, що вчора, 28 липня, до селища Ковалівка прибула колона з Ногінського рятувального центру МНС РФ з навчальною літературою для школярів і студентів Донбасу.

Загалом у складі колони вирушать понад 100 автомобілів, завантажених гуманітарною допомогою вагою понад 1 тис. тонн.

"Основну масу складають продукти харчування: консерви, крупи, макаронні вироби, борошно, чай, масло і медикаменти загального призначення для закладів охорони здоров'я Донбасу. Гуманітарний вантаж надходив з різних регіонів Росії, в основному від громадських організацій і профспілкових об'єднань", - зазначили у відомстві.

Від середини серпня 2014 р. автомобільними колонами МНС РФ для жителів Донбасу було доставлено понад 41 тис. тонн гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, попередній "гумконвой" з РФ прибув на Донбас 23 липня. Українські прикордонники провели лише візуальний огляд вантажів з Росії.