ua en ru

РФ готова розглянути питання знижки на газ і нових кредитів для Греції

РФ готова розглянути питання знижки на газ і нових кредитів для Греції Алексіс Ципрас

Росія готова розглянути питання знижки на газ і нових кредитів для Греції. Про це повідомляє "Комерсант".

Прем'єр Греції Алексіс Ціпрас сегодняЖ, 7 квітня 2015 р., приїде в Москву і в середу зустрінеться з президентом Володимиром Путіним.
"У грецькому уряді "Комметсанту" заявили, що сподіваються домогтися початку нової весни у відносинах між ЄС і Росією", а також вивести на новий рівень двостороннє співробітництво", - наголошується в повідомленні.

Джерело "Комерсанта" в уряді РФ запевнив, що Москва готова розглянути питання про надання Афінам знижки на газ і нових кредитів, але буде чекати "зустрічних рухів, зокрема, в плані отримання певних активів в Греції". У Євросоюзі до нової політики греків ставляться насторожено, застерігаючи їх від спроб зруйнувати "європейська єдність".

Також наголошується, що російська сторона готова розглянути питання про надання Греції знижки на газ: ціна на нього за контрактом прив'язана до вартості нафти, яка в останні місяці істотно знизилась. РФ також готова обговорити можливість виділення Греції нових кредитів, але тут вона, зацікавлена у зустрічних рухах - зокрема, в плані отримання певних активів в Греції.

Як зазначає видання, влада Греції дійсно не раз виступали проти санкцій в бік Росії, але жодного разу не застосовували на самітах ЄС своє право вето. Незважаючи на це, на адресу уряду Греції звучать звинувачення в спробах "руйнування єдності ЄС".

Нагадаємо, розширення санкцій проти РФ не підтримують 7 країн ЄС.