ua en ru

РФ готова боротися з ісламістами заради ослаблення санкцій, - постпред при ООН

РФ готова боротися з ісламістами заради ослаблення санкцій, - постпред при ООН Юрій Сергєєв

Росія зацікавлена в розвитку міжнародного військового співробітництва у боротьбі з радикальними ісламськими угрупуваннями тільки тому, щоб послабити санкційний режим. Про це йдеться в повідомленні Facebook постійного представника України при ООН Юрія Сергєєва.

"Ініціювання та проведення Москвою конференції з питань безпеки є черговою спробою Кремля дистанціюватися від конфлікту на Сході України шляхом обговорення в експертному середовищі питань європейської регіональної безпеки і боротьби із загрозою близькосхідного тероризму", - зазначив Сергєєв.

За його словами, при цьому Росія позиціонує себе виключно як сторона, яка стурбована розвитком ситуації навколо діяльності радикальних ісламських угруповань і зацікавлена в розвитку міжнародного військового співробітництва з цього питання.

"Питання вирішення конфлікту в Україні та безпосередню участь у ньому РФ оспорюється. Росія побоялася запрошувати на конференцію представників України. Демонструючи стурбованість ситуацією безпеки в Європі, Москва буде намагатися послабити санкційний режим проти Росії", - додав Сергєєв.

"Ініцюювання та проведення Москвою конференції з питань безпеки є черговим намаганням Кремля дистанціюватися від конфлік...

Posted by Permanent Mission of Ukraine to the United Nations on 15 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, РФ через санкції затвердила 8 галузевих планів імпортозаміщення в ПЕК.