ua en ru

Результати кримінального розслідування причин катастрофи Boeing MH17 не оприлюднять, - МЗС

Результати кримінального розслідування причин катастрофи Boeing MH17 не оприлюднять, - МЗС Фото: Олена Зеркаль

Винні в катастрофі також називатися не будуть

Результати кримінального розслідування причин катастрофи Boeing MH17 не оприлюднять. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується кримінального розслідування, то була створена спільна слідча група і розслідування триває. Водночас воно є закритим і конфіденційним, і його результати не будуть надані на публічне обговорення", - зазначила Зеркаль.

За її словами, саме з цієї причини виникла ідея створення міжнародного трибуналу, який би міг неупереджено розглянути всі факти, пов'язані зі збитим літаком, і притягнути винних до відповідальності.

Вже до кінця липня має бути підготовлений звіт, у якому будуть викладені причини аварії "Боїнга", проте винні в катастрофі називатися не будуть.

"До кінця липня Dutch Safety Board (Рада безпеки Нідердандів, - ред.) має підготувати остаточний варіант звіту, який потім буде представлений всім для ознайомлення... Фактично робота над цим звітом вже завершується. 10 серпня Dutch Safety Board має представити остаточний варіант звіту для ознайомлення всіх країн з усім, що пов'язане із цією катастрофою. При цьому ми хочемо наголосити, що цей звіт не визначає винних - він визначає тільки обставини, пов'язані з авіаційною катастрофою", - зазначила Зеркаль.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко створив робочу групу з питань, пов'язаних із введенням міжнародного механізму притягнення до відповідальності осіб, винних у збиванні пасажирського літака авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" 17 липня 2014 р.