ua en ru

В результаті вибухів в Сватове постраждали 14 осіб

В результаті вибухів в Сватове постраждали 14 осіб Фото: вибухи в Сватове

Повністю відновлено газопостачання міста

В результаті вибухів на складі боєприпасів в Сватове Луганської області постраждали 14 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"В результаті вибухів загинули дві людини (1 військовий та 1 цивільний) та постраждало 16 осіб. (12 військових і цивільних 4)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що станом на 06:00 2 листопада в р. Сватове на 100% було відновлено водопостачання, електропостачання та газопостачання в житловому секторі міста.

За минулу ніч вогнищ тління і горіння на території складу, а також вибухів зафіксовано не було.

У районі події продовжують функціонувати три польові кухні і 3 намети для організації обігріву та життєзабезпечення місцевого населення і особового складу. В даний час на пунктах обігріву звернулися за допомогою 820 осіб (протягом ночі звернулося 40 осіб).

Піротехніки обстежили вже 14 секторів (з 15) на предмет виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, що залишилося обстежити сектор №7.

Оперативним штабом від місцевого населення отримано 216 заявок про виявлення вибухонебезпечних предметів з яких виконано 195.

Крім того, ДСНС випустило 1 тис. пам'яток щодо дій населення під час виявлення вибухонебезпечних предметів, проводиться робота по їх розповсюдженню. Також серед керівного складу установ і організацій міста розповсюджені брошури з розширеною інформацією про мінну небезпеку. На місцевому радіо періодично транслюються відповідні вказівки і застереження.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України під Сватове Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. Раніше було відомо про загибель 2 людей та поранення восьми в результаті вибухів.

В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове було пошкоджено більше 30 багатоповерхових будинків, ще 7 приватних будинків були повністю знищені. Місцева влада вирішила призупинити навчальний процес у місті.

За заявою комісії при Міноборони, причиною пожежі на складі під Сватове став пуск сигнальної ракети. СБУ кваліфікувала вибухи в Сватове як теракт. Міністр оборони України Степан Полторак назвав подію результатом дії диверсантів, які хочуть дестабілізувати обстановку.

Велика частина Сватове та прилеглих сіл залишилася без електрики і газу, в місті було ускладнено водопостачання.

Зазначимо, Сватове знаходиться на підконтрольній території Україні Луганської області, на великій відстані від лінії розмежування. Населення міста становить близько 18 тис. осіб.