ua en ru

Резніченко: Дніпропетровська область заощадила майже 15 млн гривень на закупівлю ліків

Дніпропетровська область за останні 4 місяці заощадила майже 15 млн гривень на закупівлю ліків. Про це розповів голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко, передає прес-служба відомства.

Відзначається, що області вдалося заощадити таку суму завдяки повному виключенню корупційної складової, новим підходам до проведення тендерів та електронним закупівлям в Prozorro. За даними прес-служби, на онлайн-торгах та з допомогою живої конкуренції виробників Дніпропетровська область купує медикаменти в середньому на 17-18% дешевше граничних цін, встановлених МОЗ України.

"Новий підхід до проведення тендерів та електронні дотендерні закупівлі в Prozorro - це шанс для вітчизняних виробників і постачальників вийти на багатомільярдний ринок. Для держструктур - це можливість вибирати високоякісні товари за вигідною ціною. Завдання Президента України Петра Порошенка щодо відкритості та прозорості влади виконується. Ми не тільки розумно витрачаємо бюджетні кошти, але і економимо за допомогою природної конкуренції", - розповів Валентин Резніченко.

Глава регіону додав, що за більш вигідною ціною закуповують і обладнання. Нещодавно сучасні томографи отримали Обласна дитяча лікарня та Дніпропетровська лікарня №9. Їх вартість 11 млн грн. На кожному з них обласний бюджет заощадив на 10%. В абсолютних цифрах - 3 млн грн. Всього в цьому році придбають 46 одиниць сучасного медобладнання. На це з обласного бюджету виділять 129 млн грн.

"Ми реалізуємо реформи, незважаючи на те, що система пручається. В першу чергу, бажання працювати по-новому повинне бути у держслужбовців. Нам потрібні люди з системним баченням і новим підходом до справи. Тому ми провели необхідні кадрові зміни, у тому числі і в обласному департаменті охорони здоров'я", - розповідає Валентин Резніченко.

Резніченко: Дніпропетровська область заощадила майже 15 млн гривень на закупівлю ліків