ua en ru

Реструктуризація валютних кредитів: закон буде переголосовано, - БПП

Реструктуризація валютних кредитів: закон буде переголосовано, - БПП Фото: Ігор Кононенко

Цього разу фракція БПП не дасть жодного голосу за цей закон

Скандальний закон №1558-1 про реструктуризацію валютних кредитів буде переголосовано на наступному пленарному тижні Верховної Ради України, який розпочнеться 14 липня, або на позачерговому засіданні парламенту, якщо таке відбудеться. Про це заявив перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко сьогодні в ефірі телеканалу ICTV.

"На наступному тижні, якщо буде позачергове засідання парламенту, чи через тиждень на плановому засіданні - цей закон буде переголосований.

Наша фракція не дасть жодного голосу за нього, бо цей законопроект несе за собою більше ніж 90 млрд грн збитків для банківської системи країни. По суті - його неможливо реалізувати. Якщо він буде реалізований, то це крах для банківської системи України", - заявив Кононенко.

Він також нагадав, що група депутатів фракції БПП зареєструвала проект постанови щодо порушення голосування під час розгляду законопроекту про повернення валютних кредитів.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада України підтримала в третьому читанні і в цілому законопроект № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті". За відповідне рішення проголосували 229 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Президент України Порошенко висловив незадоволення прийняттям закону про реструктуризацію валютних кредитів.

А група нардепи вже хоче скасувати голосування за цей закон.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради України Андрй Парубій заявив, що долю законопроекту № 1558-1 "Про реструктуризацію зобов'язань по кредитах в іноземній валюті" буде вирішувати регламентний комітет Верховної Ради.