ua en ru

Яресько розповіла про кроки щодо завершення реструктуризації боргу України

Яресько розповіла про кроки щодо завершення реструктуризації боргу України Фото: Наталія Яресько

Для реструктуризації боргу України необхідно рішення держателів облігацій і прийняття законопроектів

Міністр фінансів України Наталія Яресько розповіла про подальші кроки із завершення реструктуризації боргу України. Про це вона повідомила сьогодні під час розширеного засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Умови реструктуризації повинні бути схвалені власниками кожної серії облігацій, включених в процес реструктуризації під час проведення окремої юридичної процедури", - сказала Яресько.

За її словами, перед цим Верховна Рада повинна прийняти такі законопроекти:

1. Зміни в Бюджетний Кодекс, де буде врегульовано питання випуску, обслуговування та погашення державних деривативів і визначено пріоритетність реструктуризованих боргів щодо боргів, які не взяли участь у запропонованій боргова операції.

2. Зміни до закону України " про цінні папери і фондовий ринок - передбачено запровадження нового виду цінного паперу - державний дериватив.

3. Зміни до Податкового кодексу, де передбачені правила оподаткування доходів платників податків, які є позичальниками за зовнішніми запозиченнями гарантованими державою", - заявила Яресько.

За її словами, зазначені законопроекти вже узгоджені зі спеціальним комітетом кредиторів.

Нагадаємо, в ході засідання Кабміну голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закликав міністрів передати в Раду всі документи, необхідні для планування наступного пленарного тижня.