ua en ru

Рішення Кличка захистити громаду підтримали його опоненти, - експерт

Рішення Кличка захистити громаду підтримали його опоненти, - експерт Фото: Віталій Кличко

Рішення мера Києва Віталія Кличка про розірвання договору оренди зі скандальним забудовником на Осокорках і вимога до однопартійця скласти мандат - важливий крок у боротьбі з корупцією, який знайшов підтримку навіть у політичних опонентів Кличко. Про це заявив політичний експерт Олег Постернак.

"Мер Києва Віталій Кличко не дивлячись на партійну приналежність скандального забудовника зажадав від Київради розірвати договір з його компанією, а від нього самого - скласти мандат. Це рішення мера показує, що нинішня київська влада не робить відмінностей за партійною ознакою і готова карати за порушення і корупцію всіх без винятку", - заявив Постернак.

Експерт вважає важливим той факт, що це рішення знайшло підтримку у політичних опонентів київського голови. "Позафракційний депутат Верховної Ради України Борислав Береза заявив, що те рішення, яке прийняв Кличко щодо Осокорків "гідне поваги, це важливе політичне рішення". Крім того, депутат зазначив, що готовий брати участь у відповідній робочій групі в Київраді", - сказав він.

У той же час він зазначив, що в боротьбі з корупцією київській владі заважає відсутність сучасної системи законодавства. "Багато скандальних забудов мають дозвільні документи від старої влади. Якщо ці документи мають негативний шлейф, столичній адміністрації доводиться нескінченно оскаржувати їх у судах. Враховуючи, що суди у нас продовжують виносити незрозумілі рішення, цей процес сильно ускладнює боротьбу з хабарництвом в столиці", - підсумував експерт.

Нагадаємо, що 19 травня на скандальній забудові на Осокорках, яку проводила ТОВ "Скай-Буд ЛТД" Сергія Котвіцького, сталися масові сутички громади та невідомих осіб у балаклаві. Постраждало кілька людей.

Після інциденту мер Києва Віталій Кличко зажадав від Київради розірвати договір із забудовником, а самому Котвицкому порадив скласти мандат. Після заяви ТОВ "Скай-Буд ЛТД" про позов проти громади Києва, мер заявив, що київська влада підтримають киян у судовому процесі та забезпечать людей безкоштовною юридичною допомогою.