ua en ru

Реформа СБУ передбачає передачу частини функцій НАБ

Реформа СБУ передбачає передачу частини функцій НАБ Фото: Василь Грицак

СБУ збирається відмовитися від повноважень, пов'язаних з боротьбою з корупцією

Реформа Служби безпеки України (СБУ) передачу частини функцій Національному антикорупційному бюро (НАБ). Про це 10 жовтня в ході звіту роботи СБУ за 100 днів повідомив голова СБУ Василь Гицак в ЦСО "Альфа", передає кореспондент РБК-Україна.

"Реформування полягатиме в поступовій зміні повноважень, підслідності і основних принципів, підходів до роботи в цілому спецслужби. Ви всі знаєте про те, що створено антикорупційне бюро, не призначений ще антикорупційний прокурор. Плавно функції наші перейдуть до антикорупційного бюро", - розповів Грицак.

За його словами, СБУ збирається відмовитися від повноважень, пов'язаних з боротьбою з корупцією.

"Зміна функцій ще й полягатиме в тому, що плавно, я думаю з часом, спецслужба має бути спецслужбою. І ми, якщо запрацюють на повну силу ці нові інститути, правоохоронці, правоохоронна функція служби буде зменшуватися... поступово питання, пов'язані з боротьбою з корупцією відійдуть до інших органів влади", - додав Грицак.

Він також нагадав, що 17 вересня підчас засідання колегії СБУ було затверджено нову концепцію реформування відомства та направлено її до РНБО.

Нагадаємо, Верховна Рада хоче обмежити повноваження СБУ в розслідуванні злочинів проти нацбезпеки.