ua en ru

Референдум в Греції: більшість голосує проти пропозиції кредиторів, - джерело

Референдум в Греції: більшість голосує проти пропозиції кредиторів, - джерело Фото: прем'єр Греції Алексіс Ціпрас голосує на референдумі

Соціологи прогнозують, що Греція скаже "ні" кредиторам

На референдум в Греції, який проходить сьогодні, 5 липня, більшість громадян голосують проти пропозиції кредиторів, передає російське агентство РІА Новости з посиланням на дані соціологів.

"З упевненістю можна сказати, що перемога "ні" вирішена", - сказав агентству джерело, надав дані опитувань.

Нагадаємо, сьогодні у Греції проходить референдум за умовами угоди країни з міжнародними кредиторами. Громадяни повинні відповісти на питання: приймати чи вимоги кредиторів і продовжити політику жорсткої економії, або ж відмовитися від їх пропозиції.

Голосування на референдумі в Греції почалося в 7:00. Дільниці для голосування закриються о 19:00 за місцевим часом, попередні результати очікують близько 21:00. Станом на даний момент референдум у Греції проходить без пригод.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас вже проголосував на референдумі. Він заявив, що ніхто не має права ігнорувати волю народу, який вирішив "взяти долю у свої руки".

Згідно з даними інституту Greek public opinion (GPO), підтримати вимоги кредиторів готові 44,1% опитаних, а виступити проти них - 43,7%. Опитування інституту Alco виявив схожі результати: 44,5% респондентів - за прийняття пропозицій, 43,9% - проти.