ua en ru

Розвідка США повідомила, що Асад дозволив використовувати хімзброю в Ідлібі, - WSJ

Розвідка США повідомила, що Асад дозволив використовувати хімзброю в Ідлібі, - WSJ Фото: Башар Асад (facebook.com/SyrianPresidency)

У виданні заявили, що Асад дозволив застосовувати хлор у наступальних операціях

Президент Сирії Башар Асад дозволив урядовим військам застосувати хлор в ході операції по "звільненню від терористів" провінції Ідліб. Про це посилаючись на джерела повідомляє The Wall Street Journal.

В газеті заявили, що з отриманої інформації розвідкою США стало відомо, що Асад дозволив застосовувати хімічну зброю у наступальних операціях.

"Пентагон розробляє військові варіанти, однак Трамп поки не прийняв рішення, які дії викличуть військову відповідь, а також будуть удари США націлені на російські або іранські збройні сили, що допомагають Асаду в Сирії", - повідомляє видання.

Також в публікації йдеться, що міжнародні зусилля, які повинні були зупинити РФ, Іран і Сирію від наступу на провінцію Ідліб не змогли принести успіху. Авіація РФ і Сирії відновила удари в той час, коли тисячі цивільних так і не встигли евакуюватися з даної території.

Нагадаємо, сирійська та російська авіація завдали ударів по Хаму і Ідлібу. Авіація завдала ударів по району Марратинуман, населеному пункту Хабіт, селах Сирдже, Хувеин, і Абідін Аль-Хулюбе на півдні Ідліб, району Латамнена на півночі Хами.