ua en ru

Розвідка повідомила про посилення контролю ФСБ Росії над кордоном з Донбасом

Розвідка повідомила про посилення контролю ФСБ Росії над кордоном з Донбасом Фото: бойовики на Донбасі

За даними розвідки, ФСБ вживає заходів з недопущення бойовиків-дезертирів на територію Росії

Федеральна служба безпеки Росії посилила контроль над кордоном з Донбасом, щоб не допустити проникнення бойовиків-дезертирів на територію РФ. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

"З метою виявлення осіб, які самовільно залишили військові частини, та недопущення їх проникнення на територію Росії, ФСБ РФ посилила контроль за ділянкою російсько-українського кордону в Ростовській області", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Горлівки, Донецька, Шахтарська і села Рози Люксембург забороненого мінськими домовленостями озброєння - танків, САУ і 122-мм РСЗВ "Град".

"Відзначається погіршення стану укомплектованості з'єднань та частин 1 і 2 АК особовим складом через небажання населення окупованих територій брати участь у бойових діях. Ефективність оголошеної окупаційною владою мобілізації є низькою. З початку січня в Алчевську для проходження військової служби відібрано лише 1% від запланованої кількості призовників", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ДНР/ЛНР обмежили пересування російських військових.