ua en ru

Розведення сил у Петрівському переноситься, - ОБСЄ

Розведення сил у Петрівському переноситься, - ОБСЄ Фото: Мартін Сайдік (unmultimedia.org)

Розведення військ у Петрівському розпочнеться 9 листопада о 12:00

Розведення сил в Петрівському на Донбасі розпочнеться в суботу, 9 листопада, о 12:00 за київським часом. Про це заявив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Сході України.

Повідомляється, що Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України погодила дату і час початку відновлення виведення сил і техніки у Петрівському.

"Відведення сил і техніки почнеться в суботу, 9 листопада 2019 року, о 12:00 за київським часом", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, бойовики і українські військові називають різні дати початку розведення сил в Петрівському. Бойовики "ДНР" на своїх ресурсах стверджують, що українські військові напередодні ввечері нібито обстріляли ділянку розведення сил і засобів в Петрівському, і заявляють, що готові почати розведення 9 листопада.

РБК-Україна повідомляло, що практичне розведення сил в Петрівському на Донбасі буде проходити протягом трьох днів, після чого почнеться розмінування і демонтаж фортифікаційних споруд. Війська операції Об'єднаних сил відведуть на один кілометр, також свої війська повинна відвести сторона противника.