ua en ru

Розроблено тимчасовий порядок в'їзду і виїзду з материкової України до Криму, - ДПС

Державна прикордонна служба України спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини розробили порядок в'їзду і виїзду на тимчасово окуповану територію Криму. Про це в ході брифінгу заявив прес-секретар і помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми разом із представниками Гельсінської спілки розробили порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї. Цей проект документа пройшов узгодження в Мін'юсті і був поданий на розгляд уряду. Остаточний варіант після обробки відповідними управліннями Кабінету міністрів України був винесений на розгляд урядового комітету. Комітет розглянув цей проект 6 березня, схвалив його, але вказав на деякі питання, які потребують доопрацювання. Зараз доопрацювання документа продовжується, і будемо сподіватися, що цей процес у часі не затягнеться, бо це і важливо, і допоможе вирішити багато існуючих проблем", - заявив Слободян.

Він розповів, що Держприкордонслужба разом із представниками УГС вже провели кілька нарад, напрацювали дорожню карту, на якій позначили найбільш загрозливі напрямки та найактуальні проблеми для адміністративного кордону з тимчасово окупованим Кримом.

"Також розробили пам'ятки як для персоналу відомства щодо їх прав і повноважень по відношенню до громадян, які перетинають адмінкордон, так і для громадян, які перетинають, щоб вони знали, які в них є права, що вони можуть робити і як можуть себе захистити. Зараз ця робота триває. Ми визначили коло питань, над якими будемо працювати", - додав Слободян.

Раніше в березні Держприкордонслужба України фіксувала черги на адміністративному кордоні із Кримом.

Нагадаємо, Держприкордонслужба України відкрила сім контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом: три - для автомобільного сполучення і чотири - для залізничного сполучення.