ua en ru

Під Радою проходять 3 мітинги

Під Радою проходять 3 мітинги Фото: будівля парламенту очеплена правоохоронцями

Всього біля парламенту зібралися близько 100 осіб

Під стінами Верховної Ради України вранці 14 липня проходять три різних мітинги. Зокрема, мітингувальники вимагають відстрочити електронне адміністрування ПДВ, не приймати закон про місцеві вибори, а також підписати закон про реструктуризацію валютних кредитів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, координатор однієї з акцій Сергій Доротич заявив, що у протесті беруть участь підприємці, які вимагають відстрочити норму електронного адміністрування ПДВ.

"Сьогодні тут присутні підприємці, бухгалтери, аудитори. Щодо ПДВ-рахунків. З 1 липня вступила норма системи електронного адміністрування податку на додану вартість і сьогоднішня акція присвячена вимогу прийняття Верховною Радою законопроекту №2960 про відстрочку цієї норми до 1 січня", - сказав Доротич.

Активісти другий акції вимагають не приймати закон "Про місцеві вибори".

"Ми вважаємо, що цей законопроект (№2831-3 - ред.) - насправді імітація відкритих списків. В результаті його прийняття громада буде певним чином обмежена, привілей залишиться тільки у парламентських партіях на представництво у місцевих радах. Ми вимагаємо внести в чинний закон дві правки - вибори мера в два тури і заборона реклами на телебаченні", - сказав координатор акції Олег Кочерга.

Один з учасників ще однієї акції заявив, що є представником "Кредитного майдану" і вони вимагають підписати закон про реструктуризацію валютних кредитів.

"За нашим законом 1558. Це реструктуризація валютних кредитів. Сьогодні останній день. Гройсман повинен його підписати і відправити його до Порошенка", - сказала одна з учасниць акції.

В цілому кількість людей, які зараз протестують під стінами Верховної Ради, досягає 100 осіб.

Центральний вхід в будівлю парламенту охороняють співробітники міліції і Нацгвардії. Також охороняють порядок кілька представників поліції. Поруч у Маріїнському парку стоїть більше десятка авто з міліцією і нацгвардії.

Під Радою проходять 3 мітинги

Фото РБК-Україна: мітинг під стінами Ради

Під Радою проходять 3 мітинги

Фото РБК-Україна: автобуси з правоохоронцями біля будівлі парламенту

Відзначимо, що в сесійній залі Ради сьогодні зареєструвалися 305 нардепів.