ua en ru

Радикальна партія виходить з коаліції, - Ляшко

Радикальна партія виходить з коаліції, - Ляшко Фото: Олег Ляшко

Коаліція втратила фракцію Радикальної партії

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка виходить з правлячої коаліції у Верховній Раді України. Про це на брифінгу заявив лідер фракції Олег Ляшко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу повідомити про рішення фракції Радикальної партії, яке тільки що прийняли на засіданні нашої фракції. Фракція Радикальної партії виходить з коаліції", - заявив Ляшко.

"Ми не бачимо можливим перебувати в коаліції, яка фактично була знищена вчора руками Президента Порошенка, голови Верховної Ради Гройсмана, які всупереч позиції більшості фракцій коаліції внесли в парламент питання змін до Конституції. Як наслідок - це смерті на площі перед Верховною Радою, це криваві провокації в результаті яких постраждали сотні людей", - додав він.

Вихід Радикальної партії з коаліції також підтвердив нардеп Андрій Лозовий.

"Ми не будемо брати участь у реванші регіоналівсько-промосковських сил. Де факто в парламенті вже створена нова коаліція - Блок Петра Порошенка, Народний фронт і Опозиційний блок", - повідомив він у Facebook.

Радикальна партія виходить з коаліції.Ми не будемо брати участь у реванші регіоналівсько-промосковських сил. Де факт...

Posted by Андрій Лозовий on 1 сентября 2015 г.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко заявив, що внесення змін до Конституції не означає переформатування коаліції.

"Я з усією відповідальністю заявляю, що конституційні зміни повинні об'єднувати всю Верховну Раду, і це аж ніяк не означає переформатування коаліції. Не майте віри спекуляцій на цю тему. Діюча коаліція, незважаючи на сьогоднішні події в Раді продовжить працювати, тому що так треба в інтересах України. Інші варіанти не розглядаються навіть у теорії. Це моя тверда позиція", - заявив Порошенко.

Зазначимо також, що 28 серпня відбувся другий етап ХІІ позачергового з'їзду політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", в ході якого було оголошено про її об'єднання з партією "Удар". Новосформование об'єднання очолив Віталій Кличко.