ua en ru

Раді пропонують ліквідувати "Нафтогаз"

Раді пропонують ліквідувати "Нафтогаз" Фото: Нафтогаз України

Проект постанови на сайті ВР поки відсутній

У Верховній Раді України (ВРУ) зареєстровано проект постанови про ліквідацію Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Відповідний проект постанови №3306 "Про ліквідацію НАК "Нафтогаз України" був зареєстрований у парламенті сьогодні.
На даний момент текст постанови на сайті ВР відсутній. Зазначено, що документ передано на розгляд керівництву.
Проект постанови подали 8 парламентарів від фракції Радикальної партії: Олег Ляшко (глава фракції), Юрій Чижмарь, Віктор Галасюк, Оксана Корчинська, Віктор Вовк, Сергій Рибалка, Олексій Ленський і Ігор Попов.
Нагадаємо, парламент зробив перший крок до зниження ставки ренти на видобуток газу. Причому не тільки для приватних компаній, як раніше пропонував уряд, але і для державних, а також підприємств, що здійснюють спільну діяльність. Верховна Рада прийняла в першому читанні депутатський законопроект, що передбачає однаковий рівень податкового навантаження для всіх учасників ринку: 29% і 14%, залежно від глибини залягання ресурсу.

У Кабінеті міністрів заявили, що таким чином бюджет позбудеться джерела доходів для фінансування субсидій населенню. Однак депутати впевнені, що зниження ренти вплине на вартість газу для побутових споживачів, що дозволить заощадити бюджетний ресурс. А в перспективі - дасть можливість ліквідувати НАК "Нафтогаз України".