ua en ru

У Раді вимагають розслідувати тиск Порошенка на суддів

Після оголошення з трибуни Верховної Ради депутатського запиту щодо тиску заступник глави Адміністрації Президента Олексія Філатова на колишнього голову Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка, правоохоронні органи зобов'язані протягом 24 годин почати розслідування, а парламент 8 жовтня дати оцінку результатам їх роботи. Відповідний запит народного депутата, члена політради партії "Укроп" Віталія Купрія озвучила на засіданні парламенту 4 вересня віце-спікер Оксана Сироїд.

Зокрема, Купрій адресував запит генпрокурору Віктору Шокіну, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і директору Антикорупційного бюро Артему Ситнику. Посилаючись на заяву Чернушенка, який розповів про тиск з боку представників Адміністрації Президента, Купрій вимагає протягом 24 годин почати слідчі дії по відношенню до Філатова.

Крім того, Купрій нагадав, що відповідно до статті 226 закону України "Про регламент Верховної Ради України", обговорення результатів розгляду його запиту має відбутися 8 жовтня.

За словами нардепа, використовуючи службове становище, підлеглі Порошенко здійснювали в інтересах Президента тиск на суддю і змушували його виносити завідомо неправомірні рішення з кількох гучних справ, зокрема, у розслідуванні вбивства Георгія Гонгадзе.

"Ми сподіваємося, що Верховна Рада дасть належну оцінку діям правоохоронців з метою зупинити злочини в Адміністрації Президента і притягне винних до відповідальності", - сказав Купрій.

На своїй сторінці у Facebook він порадив Артему Ситнику почати роботу на чолі Антикорупційного бюро з арештів в Адміністрації Президента.

Як відомо, ГПУ повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антона Чернушенку в незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду та винесення завідомо неправосудних рішень.

Чернушенко, у свою чергу, заявив, що Президент Петро Порошенко та заступник його Адміністрації тиснули на нього для отримання необхідних рішень по декількох справах.

У Раді вимагають розслідувати тиск Порошенка на суддівУ Раді вимагають розслідувати тиск Порошенка на суддівУ Раді вимагають розслідувати тиск Порошенка на суддів