ua en ru

Рада завтра може розглянути законопроекти щодо зміни виборчої системи, - нардеп

Рада завтра може розглянути законопроекти щодо зміни виборчої системи, - нардеп Фото: ВРУ (twitter.com/TheBankova)

ВРУ може розглянути п'ять законопроектів щодо зміни виборчої системи

Верховна Рада України в четвер, 19 жовтня, може розглянути п'ять законопроектів, які передбачають зміни у виборчому законодавстві. Про це сьогодні в кулуарах парламенту журналістам повідомив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Березенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закони про вибори, їх є п'ять, якщо їх тільки п'ять буде до завтра, то будемо розглядати всі п'ять. Але тут питання зовсім в іншому, треба провести широку дискусію в кожній фракції", - заявив Березенко.

Нардеп зазначив, що не можна допускати ситуацію, коли на розгляд ВРУ винесуть закон, який не будуть готові підтримати депутати-мажоритарники.

За словами Березенко, також у четвер парламент може розглянути законопроекти про зняття депутатської недоторканності. Фракція БПП підтримуватиме президентський варіант законопроекту, який передбачає скасування недоторканності з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, 17 жовтня в Києві біля будівлі Верховної Ради України розпочався мітинг з вимогою скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство і створити антикорупційний суд.