ua en ru

Рада не змогла відправити Вощевського у відставку і пішла на перерву

Рада не змогла відправити Вощевського у відставку і пішла на перерву Фото: Верховна Рада України

Наступного разу депутати зберуться у сесійній залі сьогодні в 16:00

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман закрив ранкове пленарне засідання парламенту. Народні депутати продовжать роботу сьогодні в 16:00, передає кореспондент РБК-Україна.

Верховна Рада не змогла відправити у відставку віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського. Депутати три рази поверталися до голосування з цього питання, не маючи можливості набрати необхідну кількість голосів.

"Рішення не прийнято. Але воно не потребує включення в порядок денний. І я думаю, що вечірнє засідання ми розпочнемо саме з цього питання. Ми будемо демонструвати наполегливість, а зараз я оголошую ранкове засідання Верховної Ради України закритим",- сказав Гройсман.

Також сьогодні в ході пленарного засідання Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілом закон №2087а "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції".Метою прийняття закону є значне зниження корупційних ризиків, встановлення заходів щодо зловживання процедурою оскарження під час проведення процедур державних закупівель, збільшення рівня конкуренції шляхом спрощення участі у процедурах закупівлі для бізнесу, приведення системи державних закупівель до міжнародних стандартів.

Документом, зокрема, передбачено, що він застосовується до всіх замовників та закупівель товарів, робіт і послуг, за умови, що вартість закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тис. грн, а робіт - 1,5 млн грн.

Також Верховна Рада ухвалила у першому читані ті в цілому законопроект №2229а "Про внесення змін до додатків № 3, № 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо перерозподілу бюджетних призначень для Одеської області". За відповідне рішення проголосували 248 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Проектом закону пропонується у додатках №3 та №7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" змінити цільове спрямування коштів у сумі 19 млн. гривень, які передбачені за бюджетною програмою "Субвенція з державного бюджету обласному бюджету Одеської області на будівництво лікувального корпусу Одеської обласної дитячої клінічної лікарні", визначивши нову бюджетну програму "Субвенція з державного бюджету обласному бюджету Одеської області на створення центру надання адміністративних послуг".

Крім того, парламент збільшив територію міста Суми. За Проект Постанови про зміну і встановлення меж міста Суми і Сумського району Сумської області № 2238а за основу та в цілому проголосувало 251 народних обранців з 226 мінімально необхідних голосів.

Так, відповідно до ухваленого проекту Постанови межі міста Суми збільшені на 753,58 га до 9538,58 га за рахунок 178 гектара земель, що знаходяться у віданні Піщанської сільської ради Ковпаківського району міста Суми, 172,68 гектара земель - Червоненської сільської ради Сумського району, 402,90 гектара земель - Сумської міської ради. Територію Сумського району затверджено площею 185357,32 гектара.

У той же час сьогодні Рада провалила законопроект про держпідтримку будівництва доріг держвласності. Парламентові не вистачило голосів для ухвалення законопроекту № 2940 "Про внесення зміни до пункту 3 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо розвитку автомобільних доріг державного значення)".

Нагадаємо, сьогодні керівника апарату Верховної Ради Валентина Зайчука відправили у відставку.

Вчора під час погоджувальної ради Володимир Гройсман заявив, що протягом поточного пленарного тижня Верховна Рада України розгляне законопроекти про публічні закупівлі, безвізовий режим і підвищення соцстандартів.